Herbox logo

Herbox technische info en afmetingen

NL FR

»»  Eigenschappen & afmetingen  ««Eigenschappen

- verplaatsbaar
- solide & degelijke uitstraling
- compact & duurzaam
- 2 jaar garantie
- Voorzien van gaatjes voor afwatering & regelbare pootjes.
- Geen uitstekende delen wat onderhoud heel praktisch maakt.
- Door de compartimentering kan men eenvoudig diverse kruiden, planten & bloemen inplanten of inzaaien. De wortels woekeren hierdoor niet in elkaar.
- Neutraal design waardoor de 'Herbox' past in elke stijl van tuin & terras.
- Cortenstaal & afromosia hebben geen vast onderhoud nodig.
- Het product wordt in de tuin of op het terras geplaatst & de natuur doet haar werk.


Standaard afmetingen

45cm x 45cm (9 compartimenten) – Hoogte 20cm (14,3kg)
60cm x 30cm (8 compartimenten) – Hoogte 20cm (13kg)
60cm x 15cm (4 compartimenten) – Hoogte 20cm (7kg)

Ook leverbaar op maat, zo vindt u bij ons altijd een passende 'Herbox' voor uw buitenruimte. Meestal leveren wij de 'Herbox' als deze nog niet geoxideerd is. Dit is zeker het geval als het een 'Herbox' op maat is. Het hardhouten onderstel kan eventueel geleverd worden met zwenkwielen, dit maakt uw 'Herbox' nog eenvoudiger verplaatsbaar.


Herbox in cortenstaal voor en na de natuurlijke oxidatieCortenstaal

Cortenstaal, ook gekend als weervast staal, is een staalsoort die zonder oppervlaktebehandeling kan ingezet worden en toch beschermd is tegen aantasting door omgevingscorrosie. Typerend voor cortenstaal is de roestbruine laag die optreedt door blootstelling aan vocht en lucht. Deze oxidatielaag (ook wel patine genoemd) schermt het dieper liggende materiaal af tegen verdere corrosie. Het verschil met “standaard” constructiestaal is de toevoeging van koper, chroom en nikkel, dat dit staal weerbestendig maakt. Door deze chemische samenstelling treedt er een weerstand op tegen atmosferische corrosie. Het natuurlijk oxidatieproces is voltooid na 12 tot 18 maanden. Vanaf dan worden bijna geen roestpartikels meer afgegeven.  


Ecologisch

Cortenstaal staat erom bekend dat het jarenlang meegaat. Cortenstaal is dan ook een zeer geliefd materiaal van tuinontwerpers van duurzame tuinen. Cortenstaal is in zijn geheel recycleerbaar dankzij het zuivere staal zonder extra beschermingslagen zoals verfproducten. Hierdoor kan het zonder enig probleem weer gesmolten worden tot vernieuwd staal. Cortenstaal past dan ook perfect in de ecologische visie van 'Herbox'.


Onderstel in afromosia

Optioneel is een onderstel in afromosia beschikbaar. Afromosia is een exclusief en zeer duurzaam tropisch hardhout (duurzaamheidsklasse I - II) met een gesloten structuur. Wat ervoor zorgt dat water niet geabsorbeerd wordt. Afromosia heeft een heel fijne en bijzonder mooie houttekening. De warme goudgele kleur gaat langzaam vergrijzen bij contact met zon en regen.